KTTO

Tervehdys, kansislaiset!

Opintosihteerin tervehdys
Teksti: Venla Sainio, KTTO ry:n opintosihteeri

Tervehdys, kansislaiset! Lukuvuosi on jo pitkällä, mutta opiskeltavaa on vielä jäljellä. Ainejärjestömme tarkoituksena ei ole ainoastaan tarjota vastapainoa opinnoille erilaisten tapahtumien muodossa, vaan myös tuottaa hyötyä opintoasioissa. Tästä syystä KTTO:n hallituksessa toimii opintoasioihin erikoistunut opintovastaava tai opintosihteeri.

Tänä vuonna järjestössämme toimii kahden sijasta yksi opintosihteeri, eli allekirjoittanut häärii sekä kandi- että maisteriopiskelijoiden edunvalvonnan parissa. Olen itse toisen vuoden opiskelija, joten minulla ei ole omakohtaista kokemusta maisterikursseista. Toivonkin erityisesti maisteriopiskelijoilta yhteydenottoja joko minuun tai maisteriohjelman johtoryhmän opiskelijaedustajiin, mikäli huomaatte opinnoissa jotain kehitettävää.

Opintosihteerinä haluan jatkaa samalla linjalla kuin edeltäjäni viime vuonna. Keväämmällä on jälleen tulossa palautekysely opinnoista, ja tavoitteenani on päivittää KTTO:n nettisivuille tarkempaa tietoa taloustieteen opinnoista. Jälkimmäiseen projektiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki taloustieteen opiskelijat: jos haluat esitellä vaikkapa taloustieteen opintoja hyvin tukevia valinnaisia opintokokonaisuuksia tai selittää mikro- ja makrotaloustieteen eroavaisuuksista, ota minuun yhteyttä!

Tämä kevät on varmasti työntäyteinen niille opiskelijoille, jotka haluavat valmistua vanhojen tutkintovaatimusten mukaan. Jos heinäkuun lopun takaraja tutkintotodistuspyynnön jättämiselle alkaa tuntua mahdottomalta, on kuitenkin mahdollista jatkaa opintoja uusien tutkintovaatimusten mukaisesti. Tällöin tulee kuitenkin selvittää, miten vanhan ja uuden koulutusohjelman kurssit vastaavat toisiaan.

Yksi opintosihteerin tehtävistä järjestössämme on opiskelijoiden ja henkilökunnan välisen yhteydenpidon kehittäminen. Tämän lehden ilmestyessä kevään oppiainekahveista on todennäköisesti ilmestynyt jo lisätietoa KTTO:n Facebook-ryhmään ja sähköpostilistalle, joten tervetuloa paikalle jakamaan mielipiteitäsi taloustieteen opetuksesta!

Kerätäänkö opiskelijoilta tarpeeksi kurssipalautetta? Onko jonkin kurssin toteutuksessa ongelmia? Pitäisikö henkilökunnan ja opiskelijoiden käydä tenttiviikon jälkeen yhdessä oluella? Jos sinulla tai opiskelukavereillasi on palautetta tai kehitysehdotuksia taloustieteen opintoihin liittyen, voit ottaa minuun yhteyttä sopivaksi katsomallasi tavalla (sähköpostitse, Twitterissä, Facebookissa, Hämiksen ruokalassa). Palautteellasi autat kehittämään taloustieteen opintoja entisestään.

Jaksamista loppukevään opintoihin!

Jatka keskustelua: