Fuksiliite

Vinkkejä ja yliopistoelämää – KTTO:n puheenjohtajan terveiset

Fuksiliite | Teksti: Jessica Jokivuori

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan taloustiedettä minunkin puolestani!

Seuraavien opiskeluvuosien aikana tulet varmasti oppimaan paljon uutta ja kerryttämään erilaisia kokemuksia. Jokaisen kokemukset tulevat olemaan erilaisia, ja on pitkälti itsestä kiinni, millaisen yliopistotaipaleen haluaa itselleen luoda.

Suosittelen rohkeasti tutustumaan muihin opiskelijoihin yli ainejärjestö- ja tiedekuntarajojen. Tämä onnistuu helpoimmin muiden ainejärjestöjen tapahtumissa. Esimerkiksi Valtsikan fuksitoimintakunta (FTK) järjestää hauskoja tapahtumia kaikille Valtsikan fukseille.

Olet saattanut kuulla, että yliopistossa ei enää ohjata kädestä pitäen. Vaikka tämä onkin totta – ja sinun tuleekin huolehtia omasta valmistumisestasi – apua on kuitenkin tarjolla. Uudet ystävät, tuutorit, ainejärjestö ja tiedekunta ovat tukenasi.

Vinkki:
Sopikaa uusien kavereiden kanssa, että teette yhdessä laskarit. Näin voitte yhdessä pohtia ja tutustua matematiikkaan yliopistotasolla, joka saattaa aluksi tuntua monelle haastavalta. Jos laskarit tuntuvat vaikealta, ei kannata lannistua. Apua saa muun muassa Kumpulan kampuksen kolmoskerroksesta, Ratkomosta. Useasti tentit ovat lopulta helpompia kuin laskarit – se kannattaa muistaa.

KTTO ry eli Kansantaloustieteen opiskelijat ry on taloustieteen ainejärjestö. Kuten tiedämme, kevät on ollut erittäin poikkeuksellinen. Toivon kovasti, että toimintamme pääsee normalisoitumaan mahdollisimman pian. Normaaleissa oloissa KTTO järjestää aktiivisesti erilaista toimintaa, kuten bileitä, sitsejä ja yritysvierailuja eli excuja.

Taloustieteen opiskelu Helsingin yliopistossa on antoisaa ja monipuolista. Tutkinnosta saa rakennettua juuri omanlaisensa valitsemalla itseä kiinnostavia valinnaisia: Kielikeskuksesta voi ottaa jonkun kielen opintokokonaisuuden, JOO-opintojen avulla voi myös tehdä muissa yliopistoissa opintokokonaisuuksia. Monet ovat ottaneet esimerkiksi Aalto-yliopiston kauppakorkean opintoja. HY:n taloustieteellä järjestetään monipuolisesti taloustieteen erikoiskursseja, joista saa myös koostettua valinnaisten opintojen kokonaisuuden. Mahdollisuuksia on rajattomasti!

Lopuksi vielä muutamat suositukset.

Jos sinua kiinnostaa järjestöhommat, liity rohkeasti mukaan! Marraskuussa valitaan uusi hallitus, ja kaikki ovat erittäin tervetulleita. Minäkin lähdin fuksina puheenjohtajan rooliin ilman aikaisempaa järjestökokemusta.

Järjestötoiminta on ollut erittäin antoisaa, ja voin suositella sitä kaikille. Jos ennen marraskuuta löytyy energiaa ja intoa järjestöhommiin – tai muuten vaan on kysymyksiä -, minuun voi olla yhteydessä.

Käykää tutustumassa muidenkin yliopistojen opiskelijaruokaloihin. Oma suosikkini löytyy Hankenilta.

KTTO:n jäsenille on tarjolla monenlaista menoa, ja siksi KTTO:n jäseneksi kannattaa liittyä – liittyminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Suuri jäsenmäärä takaa rahoituksen järjestöllemme, sillä HYY-tuet määräytyvät muun muassa jäsenmäärän mukaan. Liittyminen siis edesauttaa KTTO:ta järjestämään hauskoja tapahtumia.

Toivottavasti pääsen tutustumaan mahdollisimman moneen teihin,

Jessica

Jatka keskustelua: