KAPITAALI 1/2023 - KTTO - Yleinen

Puheenjohtajalta: Vanhoja perinteitä ja uusia ideoita

KTTO kokoontui viime marraskuussa valitsemaan hallituksen vuodelle 2023. Rakkaan ainejärjestömme hallituksessa toimii tällä hetkellä 14 innokasta jäsentä sekä Kapitaalin päätoimittajat virkailijajäseninä. Tässä kokoonpanossa on kansislaisia aina fukseista nykyisiin kolmannen vuoden opiskelijoihin. Tänä vuonna pyrimme myös virkistämään virkailijajäsentoimintaa, jotta mahdollistamme mahdollisimman matalan kynnyksen osallistumisen järjestötoimintaan. Kannustankin kaikkia innokkaita ottamaan yhteyttä hallituslaisiin ja liittymään mukaan! 

Hallituskausi on lähtenyt käyntiin mukavasti vanhojen perinteiden ja uusien ideoiden siivittämänä. Pääsimme jo heti helmikuun alussa tutustumaan tuohon remontin keskellä olleeseen Alina-saliin ja palauttelemaan beer pongin salat muistiimme. Alina-saliin palataan uudestaan (tätä kirjoittaessani) viikon päästä sitsien muodossa ja myös kuppalabileitä on suunnitteilla. Urheilutoimintakin on polkaistu vauhdikkaasti käyntiin, kun viisi joukkuetta KTTOlaisia kävi heittämässä karttua ja kaatamassa kyykkiä Tampereella helmikuussa. Eikä urheilun saralla tule olemaan hiljaista tämänkään jälkeen.   

Tälle vuodelle yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on KTTO:n näkyvyyden lisääminen yritysten suuntaan sekä kulttuuritoiminnan elvyttäminen. Excursioita onkin ehditty jo järjestää, ja lisää on tulossa. Yritystoiminnan vauhdin on voinut huomata myös sähköpostilistalle ilmestyneistä mainoksista. Parin katkonaisen koronavuoden jälkeen olemme pääseet myös ihastumaan speksin huumaan, jonne teimme kulttuurimatkan helmikuun loppupuolella. 

Opintoasioidenkaan suunnalla ei ole hiljaista: vuosi polkaistiin käyntiin suurella opinto- ja hyvinvointikyselyllä, jolla kartoitettiin laajasti opiskelijoidemme ajatuksia sekä opinnoista että ainejärjestömme tapahtumista, yhdenvertaisuudesta sekä erilaisista toiveista. Tämän siivittämänä pääsemme suunnittelemaan loppuvuotta entistäkin tarkemmalla otteella. Yhdenvertaisuustyö on yksi KTTO:n kantavista voimista, jonka toteutumista seuraamme hallituksessa tarkasti. 

KTTO:n vuoden kruunaavat tietysti vuosijuhlat, joiden loistosta päästään nauttimaan marraskuussa. Tuota ennen suunnitteilla on muun muassa merchin takaisintuomista, ainejärjestönauhoja, vauhdikasta vappua (ja tietysti jappua) sekä paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja excursioita. Jäämme innolla seuraamaan, mitä ideoita ja suunnitelmia tämä vuosi lopulta tuo tullessaan. Yksi asia on kuitenkin varmaa – istuva hallitus on valmiina haasteeseen ja vastaanottamaan kaikki esille tulevat ideat!

Emilia Manninen

KTTO ry:n puheenjohtaja

Jatka keskustelua: