KAPITAALI 2/2022 - PÄÄKIRJOITUS

Päätoimittajalta: Suuren urheilujuhlan tuntua

Pääkirjoitus | Noora Pumpanen

Vapun tienoilla julkaistava vuoden toinen Kapitaali on tunnetusti varma merkki keväästä ja lähestyvästä kesästä. Opiskelijaelämän osalta elämme nyt poikkeuksellisen tavallisia aikoja – luvassa on kahden vuoden odotuksen jälkeen normaali vappu!

Lumien sulamisen ja lenkkipolkujen täyttymisen myötä tämän numeron teemaksi valikoitui urheilu ja terveys. Urheilu, terveys ja talous ovat monin tavoin kytköksissä toisiinsa. Sen ovat osoittaneet yhteiskuntaa ja pörssikursseja ravistellut koronapandemia sekä urheilumaailman reaktiot Venäjän toimintaan Ukrainassa.

Urheilu on aina ollut merkittävä osa ympäröivää yhteiskuntaa ja kulttuuria. Parhaimmillaan se luo yhteishenkeä ja tuo ihmisiä yhteen tavalla, jota on vaikea löytää muualta. Urheilu kiinnostaa ja kiinnostus tuo mukanaan vastuuta. Ei siis ihme, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan pakotti myös urheiluyhteisön reagoimaan voimakkaasti ja sulkemaan Venäjän ulos lähes kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta.

Tässä numerossa pureudutaan urheilun ja terveyden teemoihin taloustieteen näkökulmasta. Lehden sivuilla on myös pieni pala vappua, terveiset Barcelonasta, kirja-arvosteluja kaksin kappalein sekä kutkuttava kurkistus erään kandin syntyprosessiin.

Toivottavasti tämä lehti löytää tiensä mahdollisimman monen punaisiin haalareihin sonnustautuneen valkolakkisen käteen viimeistään Ullanlinnanmäellä. Perinteisen vapun koittaessa ilmassa on varmasti suuren urheilujuhlan tuntua. Antoisia lukuhetkiä Kapitaalin parissa!

Jatka keskustelua: