KAPITAALI 1/2023 - Yleinen

Pääomainen hakee kesätöitä

Haen harjoittelijan paikkaa, sillä minua kiehtoo ajatus siististä sisätyöstä sekä työelämäkurssin hyväksilukemisesta. Sopisin yhteisöönne, sillä olen itsenäinen tiimipelaaja, joka pystyy kantamaan vastuun niin kahvinkeitosta kuin keskeisten raporttien valmistelusta päätöksenteon tueksi. Vahvuuksiini kuuluvat muun muassa adjektiivit, joita työnhakuilmoitukseen on listattu. Tämän lisäksi uskon oppivani edellyttämänne ohjelmistot ja menetelmät ennen työhaastattelun alkua, ja voin siksi väittää hallitsevani ne. 

Aikaisempi työkokemukseni on opettanut minulle useita erilaisia taitoja, jotka sattumoisin sopivat teidän työpaikkanne lisäksi kaikkiin muihin hakukohteisiini. Tämä virke antaa konkreettisia esimerkkejä näistä taidoista, sillä jokainen kirjoitusopas niin vaatii. Seuraavaksi kuvailen suorittamiani kursseja, joiden nimien uskon liittyvän työnkuvaan. Toivon, että ette kysy näistä tätä enempää, sillä muistan hädin tuskin, mitä opin viime viikolla – puhumattakaan sisällöistä, joita silmäilin viimeksi vuosi sitten.

Arvoni peilaavat samoja teemoja, joita verkkosivunne esittelevät. Siksi sopisin teille töihin. Käytän suurimman osan vapaa-ajastani eri kokoisten ruutujen edessä, mutta se ei ole sosiaalisesti hyväksyttävä harrastus. Siksi mainitsen lyhyesti pitäväni urheilusta, ulkoilusta ja lukemisesta. 

Pidän myös erittäin erikoisena sitä, että harjoittelijatason paikkanne edellyttää aikaisempaa kokemusta alalta, mutta maksaa palkkaa, joka hädin tuskin ylittää Kelan työssäoloehdon. Työantajana olette silti mielekkäämpi vaihtoehto kuin työpaikat, joissa tehtävän palkkataso on tarkkaan varjeltu salaisuus. Luonnollisesti minulla ei ole varaa olla nirso, joten haen jokaiseen avoimeen tehtävään jonka löydän. Tästä huolimatta vakuutan, että juuri teidän kesätyöpaikkanne on se, johon haluaisin päästä.

Ystävällisin terveisin,

Pääomainen

Jatka keskustelua: