KAPITAALI 3/2022 - PÄÄKIRJOITUS

Pääkirjoitus: Merkityksiä

Pääkirjoitus | Otto Muurinen

Hyvä lukija, luonnostelin tätä kirjoitusta useamman viikon ennen kädessä pitelemääsi lehden julkaisua. Silloin siis tarkoituksenani kirjoittaa julkaisematta jääneeseen vuoden kolmanteen lehteen. Silloin pyörittelin mielessäni merkityksiä ja sitä, mitä Kapitaali meille tarjoaa.

Joillekin tämä on mukava harrastus, jonka pariin uppoutua. Toinen täyttää patoutunutta tarvetta päästä kirjoittamaan (opintojen ollessa laskareita laskarien perään) ja kolmas nauttii lennokkaasta ideoinnista ja siitä yhteisöstä, jonka toimitus tarjoaa. Jokaiselle jotakin.

Osansa merkityksellisyydestä on perinteellä. Olen kuluneen vuoden aikana tehnyt useamman haastattelun entisten KTTO-laisten kanssa (osa näistä on luettavista tässä lehdessä). Nykyopiskelijalle ammennettaviksi annettujen vinkkien lisäksi jokaisella heistä on ollut joitakin muistoja Kapitaalista (tai sen edeltäjistä toisilla nimillä). Jollekin se on ollut ensimmäisen annetun haastattelun julkaisija, toinen kirjoitti sinne aikanaan.

Vaikkemme saaneet julkaistuksi loppuvuodesta kuin vain yhden lehden, on tämä käsissäsi oleva kappale elävä osoitus Kapitaalin elinvoimasta. Olemme koonneet teille, lukijoillemme, monipuolisen ja paksun lehden, jota tehdessämme olemme paneutuneet työn tulevaisuuteen, tavanneet pormestareita ja pääekonomisteja sekä lukeneet niin kaunokirjallisuuden klassikoita kuin tietokirjallisuuttakin. Unohtamatta tietenkään mystisiä ennustuksia ja upeaakin upeampia vuosijuhlia!

Omalta osaltani ja myös Nooran puolesta haluan kiittää kuluneesta päätoimittajavuodestamme ja toivoa lukijoillemme valoisaa joulunaikaa sekä hyvää alkavalle vuodelle.

Jatka keskustelua: