Yleinen

Ktto ry:n hallitus

KTTO | KYSYMYKSET Juho Junttila KUVAT Noora Pumpanen

Vuoden 2022 hallituslaiset Kapitaalin tentattavina.

Puheenjohtaja Janella Lehtinen

Kuka olet ja mitä teet?

Moi! Oon Janella, tällä hetkellä 3. vuoden opiskelija ja toimin hallituksen puheenjohtajana. Aikaisemmin oon ollut hallituksessa sihteerinä ja toiminut myös tuutorina. Hallitushommien ohella yritän saada kanditutkielmaa tehtyä.

Et ole puheenjohtajakaudellasi vieläkään ottanut kantaa EKP:n korkopolitiikkaan, kasvavaan inflaatioon tai valtionbudjetin alijäämään. Kuinka KTTO:n opiskelijoiden tulisi suhtautua johtajaan, joka tällä tavoin hylkää aikamme polttavimmat kysymykset?

Alkuvuoden kiireiden vuoksi en ole ehtinyt julkaisemaan odotettuja kannanottojani mainitsemistasi aiheista. EKP:n korkopolitiikka on erityisen lähellä sydäntäni, joten kattava analyysi ja kannanotto on piakkoin tulossa (heti kun muilta kiireiltäni sen ehdin kirjoittaa).

Tarvitseeko maailma lisää ekonomisteja?

Tottakai, ekonomistit ovat tunnetusti aina juhlien keskipiste ja elämä, joten sellaisia ehdottomasti tarvitaan aina lisää.

Varapuheenjohtaja Saara Vainio

Kuka olet ja mitä teet?

Heippa, olen Saara! Toimin tänä vuonna hallituksessa varapuheenjohtajana. Olen kolmannen vuoden opiskelija ja viime vuonna olin hallituksessa tapahtumavastaavana.

Useilla opiskelijajärjestöillä on tarjota jäsenilleen subventoitua asumista järjestön hallinnoimissa kiinteistöissä. KTTO ei tällaista mahdollisuutta tarjoa. Pitäisikö Arkusta remontoida tehoyksiö loistavalla sijainnilla?

Ehdottomasti! Oikeastaan Arkkuhan ei itse asiassa remontointia kaipaa, sieltähän löytyy jo sohva nukkumiseen sekä kahvinkeitin. Otamme siis mielellämme asuntohakemuksia vastaan.

Epärationaalisin käyttäytymisesi?

Epärationaalisin käyttäytymiseni liittyy Thirsty Scholariin ja sen jäsenkorttiin. Suosin tätä kyseistä ravintolaa,sillä olenhan maksanut jäsenkortista muutaman euron pari vuotta sitten. Edes uponneiden kustannusten harhasta lukeminen tai ystävieni huomautukset eivät saa minua luopumaan tästä epärationaalisuudesta.

Sihteeri ja web-vastaava Noora Pumpanen

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Noora, kolmannen vuoden kansislainen ja tämän hallituksen sihteeri ja web-vastaava. Lisäksi olen toinen tämän julkaisun päätoimittajista.

Kybersodankäynnin ja ransomware-hyökkäysten yleistyessä web-vastaavan tehtävä on tärkeämpi kuin koskaan. Kuinka KTTO on varautunut näihin uhkiin?

Riskianalyysit ja varautumissuunnitelmat on tehty, mutta dokumenttien luonteen vuoksi pitäkäämme ne toistaiseksi salaisina. KTTO:n hallituksen pöytäkirjat sen sijaan ovat nettisivuilla kaikkien luettavissa!

Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?

Autofiktio lienee ainoa oikea vastaus, sillä totuus on usein tarua ihmeellisempää. ”Jos julkaisisit kirjan…?” onkin sitten aivan toinen kysymys.

Taloudenhoitaja Antti Kivi

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Antti, taloustieteen fuksi. Vastaan tänä vuonna KTTO:n taloudesta, eli sekä lähetän että maksan laskut. Eräiden analyysien mukaan investoinnit taiteeseen ovat tuottaneet markkinaindeksejä paremmin.

Mikä taideteos KTTO:n tulisi mielestäsi hankkia ja miksi?

Näkisin itse, että KTTO:lla olisi hyvä mahdollisuus tuottaa NFT-kauppaa käymällä. Ei oikeastaan väliä, mitä sieltä ostaa, se on tulevaisuutta.

Stockpicking vai indeksi?

Indeksi – ihan turha nähdä vaivaa ja hävitä silti.

Viestintävastaava Jenni Okkonen

Kuka olet ja mitä teet?

Moikka! Olen Jenni, toisen vuoden taloustieteen opiskelija sekä tämän vuoden hallituksen viestintä – vastaava. Viesintävastaavana vastaan pestin nimikkeen mukaisesti KTTO:n viestinnästä.

Mitä Tylypahkan tupaa KTTO eniten vastaa? Miksi?

KTTO vastaisi ehdottomasti Korpinkynsien (Ravenclaw) tupaa Tylypahkassa. Korpinkynsiä voidaan luonnehtia viisaiksi, akateemisesti motivoituneiksi, lahjakkaiksi opiskelijoiksi. Mikä luonnehtisi KTTO:n opiskelijoita paremmin?

Tarvitseeko maailma lisää ekonomisteja?

Ehdottomasti! Voisiko olla suurempaa tarvetta eko – nomisteille, jotka täyttävät median synkillä ennustuksilla finanssikriisistä? Ekonomistit ovat välttämättömyys, perjantai-illan piriste, kun he juovat pörssin muistolle.

Opintovastaava Henri Virtanen

Kuka olet ja mitä teet?

Heipä hei! Oon Henri ja oon nyt toista vuotta taloustieteellä yrittämässä selvittää jargonin saloja. Toimin tänä vuonna toisena opintovastaavana yhdessä Veikan kanssa!

Oliko pahamaineisen Todenäköisyyslaskenta IIB kurssin siirtäminen vapaaehtoiseksi mielestänne taloustieteen laitokselle sopivaa liberalismia vai paternalistista vallankäyttöä?

“It’s not wrong to be afraid, but you have to fight through fear to overcome it.” – John Legend

Stockpicking vai indeksi?

Tuen itse indeksin kannattavuutta ja tehokkaiden markkinoiden hypoteesia tekemällä huonoja sijoitusvalintoja yrittäessäni harjoittaa stockpickingiä.

Opintovastaava Veikka Karvonen

Kuka olet ja mitä teet?

Moikka, oon Veikka! Opiskelen ekaa vuotta, ja yritän ymmärtää, miten raha pyörittää maailmaa. Siinä sivussa oon Henrin aisapari tämän vuoden opintovastaavana.

Näin lonkalta, mikä on mielestäsi Helsingin yliopiston 2021-2030 strategian heikoin lenkki ja kuinka parantaisit sitä?

Sanoisin, että ulkokultaisuus. Strategia toimisi paremmin positiivisen muutoksen pohjana, jos lähtökohtana olisivat nykyiset ja seuraavan vuosikymmenen suurimmat haasteet Helsingin yliopistossa.

Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?

Se kertoisi siitä, miten järjettömästi maailman resurssit jakautuvat, jos näkökulmana on globaalin hyvinvoinnin optimointi.

Yrityssuhde- ja työelämävastaava Antti Ahtiainen

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Antti, 3. vuoden opiskelija ja vastaan tämän vuoden hallituksessa yrityssuhteista sekä työelämään liittyvistä asioista yhdessä Cesilian kanssa.

KTTO:n opiskelijoiden pöhinäindeksi vaikuttaa olevan selvästi alle kauppatieteellisten alojen. Pitäisikö asialle tehdä jotain?

Alkuvuosi on osoittanut, että KTTO:lla on kunnon pöhinä päällä. Käymme tällä hetkellä keskustelua useiden eri yritysten sekä organisaatioiden kanssa. Myös muut hallituksen jäsenet ovat olleet aktiivisia jo alkuvuodesta, joten pöhinäindeksimme on jyrkässä kasvussa!

Kuinka monta Olli Rehnin teosta omistat?

Meinasin sanoa jo, että nolla, mutta sitten huomasin Olli Rehnin säteilevät kasvot kirjahyllyssäni. Vastaukseni on siis yksi.

Yrityssuhde- ja työelämävastaava Cesilia Kivelä

Kuka olet ja mitä teet?

Moi! Olen Cesilia, kolmannen vuoden opiskelija ja toinen tämän vuoden yrityssuhde- ja työelämävastaavista.

Analysoi taloustieteen opiskelijoiden kysynnän ja tarjonnan tasapainoa työmarkkinoilla eksogeenisen tuotantoshokin koittaessa, kun elastisuudet oletetaan edellisen kymmenen vuoden keskiarvoksi.

Huhu kertoo, että taloustieteen opiskelijoille on markkinoilla paljon kysyntää, joten uskoisin että taloustieteilijöille riittää jatkossakin vientiä.

Suosikkitaloustieteilijäsi?

Tänäkin vuonna tämä titteli menee Yanis Varoufakisille!

Tapahtumavastaava Ella Häsä

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Ella, tämä syksyn fuksi ja lähdin mukaan hallitukseen jotta meidän vauhdikas fuksiviikkomme saisi jatkoa vielä ainakin ensi vuoden ajan. Suunnittelen siis yhdessä Hennan kanssa KTTO:n opiskelijoille tapahtumia jotka sitten toteutetaan yhteistyössä muun hallituksen kanssa.

Mihin korona-aikana KTTO tarvitsee kahta tapahtumavastaavaa?

Meitä on kaksi, jotta toinen voi vähän rajoittaa toisen hulluimpia ideoita eikä kuluteta KTTO:n rajallista budjettia pelkkiin sitsikoristeisiin. Saatte itse päätellä kumpi on kumpi.

Mikä on suosikki taloustieteellinen mallisi / kaavasi? (ns. spirit animal, mutta matemaattinen malli).

Taylorin sääntö. Perustelu: Olen tyhmä fuksi, en tiedä muita.

Tapahtumavastaava Henna Ahonen

Kuka olet ja mitä teet?

Moi! Olen Henna, tällä hetkellä toisen vuoden opiskelija ja hoidan hallituksessa tapahtumavastaavan pestiä yhdessä Ellan kanssa. Tavoitteenamme on järjestää mahdollisimman monipuolisesti tapahtumia KTTO-laisille.

Kuvaile unelmiesi Vappu.

Vappu on itselleni, kuten myös monille muille opiskelijoille vuoden tärkein juhla ja näin ollen siihen liittyy usein suuria odotuksia sekä stressiä. Itselleni unohtumattomimpia kokemuksia ovat kuitenkin sellaiset, jolloin liian tarkkoja suunnitelmia ei ole luotu vaan ilta voi viedä mihin vain ja näin ollen extempore ideat olisivat suuressa roolissa myös unelmieni Vapun kohdalla.

Paras opiskelijakokemus?

Kuten jo edellisen kysymyksen kohdalla kerroin, Vappu on erittäin lähellä sydäntäni ja sen takia myös paras opiskelijakokemukseni liittyy Vappuun. En ole vielä yliopiston aikana päässyt kokemaan yhtäkään “normiajan” Vappua, mutta todellisina Vapun rakastajina ei koronakaan voinut pilata Vapun tunnelmaa vaan jo fukseina pyrimme ottamaan siitä kaiken ilon irti.

Urheiluvastaava Tommi Laitinen

Kuka olet ja mitä teet?

Moi! Olen Tommi, toisen vuoden opiskelija ja ensimmäistä vuotta hallituksessa. Vastuullani on urheilutapahtumien järjestäminen jäsenille.

Onko KTTO voittoa tavoitteleva järjestö?

Tähän pitäisi varmaan vastata jotain poliittisesti korrektia… KTTO:lle suurin voitto on jäsenten hyvinvointi.

Suhteeesi Kapitaaliin?

Paras aamukahvi on Kapitaalin ääressä nautittu aamukahvi.

Vuosijuhlavastaava Emilia Manninen

Kuka olet ja mitä teet?

Moikka! Oon Emilia, ensimmäistä vuotta hallituksessa, toista yliopistolla. Hallitushommiin lähdin tuutoroinnin kautta ja tehtävänäni on järjestää vuodelle 2022 upeat vuosijuhlat!

Vuosijuhlat saavat yllättäen käytännössä rajattoman budjetin. Mikä on ensimmäinen hankintasi ja miksi se on Juha Tervalaa esittävä jääveistos?

KTTO on vuosi toisensa perään näyttänyt tyyliä ja hienostuneisuutta vuosijuhlillaan ja tämä on missioni tällekin vuodelle. Ensimmäinen kysymys olikin: miten voisimme erottua massasta tänä vuonna, mikä olisi se kirsikka kakun ja piste i:n päällä? Tähänhän on vain yksi oikea vastaus – Juha Tervalaa esittävä, hienostuneen hillitty, mutta kuitenkin mallinsa mukaisesti mahtava jääveistos.

Helsingin yliopisto on huippuyliopisto?

Tähän saisi pitkän ja hyvinkin lähderikkaan vastauksen, mutta sanon vain lyhyesti: kyllä, sillä eihän KTTO missään muualla olisi.

Yhdenvertaisuus- ja ympäristövastaava Märt Vesinurm

Kuka olet ja mitä teet?

Moikka! Olen Märt, neljännen vuoden taloustieteen opiskelija ja hallituksen yhdenvertaisuus- ja ympäristövastaava, jonka unelma on joku päivä päästä todari2a läpi.

Miten kommentoit virassasi sitä, että Arkku (opiskelijoiden tila Economicumilla) on sekä ympäristöltään elinkelvoton, että seinätaiteeltaan vähintäänkin kyseenalainen?

Silti huomattavasti parempi, kuin Zoomin breakout-roomit.

Stockpicking vai indeksi?

Stockpicking on hauska harrastus, mutta en ole itse vielä kertaakaan voittanut indeksiä, joten en voi suositella.

Alumni- ja hyvinvointivastaava Eetu Mänttäri

Kuka olet ja mitä teet?

Terve! Olen Eetu, ja toimin tänä vuonna linkkinä ktto:n ja alumnien välillä. Lisäksi pyrin pitämään huolta hallituksen hyvinvoinnista.

Huhu kertoo, että jo puheenjohtajakaudellasi pistäydyit töissä yksityisellä sektorilla. Nyt olet takaisin järjestötoiminnassa. Mitä KTTO:n jäsenten pitäisi ajatella tälläisestä politiikan pyöröovesta?

Tarkkasilmäinen toimittaja on tosiaankin tehnyt kotitehtävänsä. Menestyksekkään puheenjohtajakauteni jälkeen minulla on ollut intressejä myös yksityisellä sektorilla. Pitäisin tätä kuitenkin ns. erillistoimintana, johon olen silkasta olosuhteiden pakosta ajautunut. Minkäänlaisia eturistiriitoja ei siis ole. Arvoisat KTTO:n jäsenet voivat olla varmoja siitä, etteivät aiemmat lojaliteettini missään tapauksessa vaikuta KTTO:lla tulevaisuudessa järjestettävien tarjouskilpailujen tuloksiin.

Mielipiteesi modernista rahateoriasta (MMT)?

Kyseessähän on varsin kutkuttava teoria, mutten tiedä miten hyvin sen opit soveltuisivat laajalle yhteisvaluutta-alueelle. Ehdottaisinkin siis, että KTTO suorittaisi oman empiirisen kenttäkokeilussa lainaamalla Kannunvalajilta suuren kasan rahaa ja maksamalla summan takaisin Economicumin kellarissa itse painetuilla euroseteleillä. Rohkenenkin ennustaa, että tällainen mikrotason MMT-sovellutus voisi korjata ongelmia niin tarjonta- kuin kysyntäpuolellakin.

Jatka keskustelua: