ARTIKKELIT - KAPITAALI 1/2021 - KTTO - Yleinen

Hallitusesittely

KTTO | Kysymykset: Juho Junttila

Puheenjohtaja (Eetu Mänttäri):

Kuka olet ja mitä teet?

Moi! Nimi on Eetu ja juuri nyt juon kahvia. Yleensä kuitenkin johdan puhetta KTTO:n hallituksen kokouksissa ja pyrin parhaani mukaan luotsaamaan järjestöä poikkeuksellisen ajan läpi siten, että normaaliin palatessa kaikkia siistejä tapahtumia ja muita juttuja ei olisi unohdettu. Vapaa-ajalla tykkään harrastella milloin mitäkin valokuvauksesta ristikoiden ratkomiseen ja musisointiin. 

Tapana on, että luottamustoimiin siirryttäessä tuodaan omat sidonnaisuudet ja eturistiriidat esille. Täsmälleen paljonko omaisuutta sinulla on, ja kuinka se on sijoitettu?

Koen, että kaltaiseni merkittävän henkilön omistusten julkaiseminen näinkin korkean profiilin kansainvälisessä lehdessä voitaisiin tulkita markkinamanipulaationa.

Sanotaan kuitenkin, että finanssipääomani nettoarvo ei kuulu parhaaseen kymmenykseen. Älyllisen pääomani suhteen saatan vielä toisinaan elätellä toiveita.

Viime syksyllä kerroit fuksiliitteessä kirjan “Analyysiä reaaliluvuilla” olevan lähellä sydäntäsi. Luonnehdi tätä etäisyyttä sydämen 𝑥 keskisessä kuulaympäristössä.

Pelkäsinkin, että nämä kuulat vielä palaavat elämääni muutenkin kuin kuumeunissa.

Vaikka suhteeni mainittuun kirjaan on nykyään parhaimmillaankin hillityn platoninen, ei hätä ole tämän näköinen, sillä suoritin jonkin aikaa sitten noin kuudesosan topologian alkeiskurssista. Sen perusteella todettakoon, että kovasti näyttäisi tämä yksilö punkteerauksen tarpeessa olevan.

Stockpicking vai indeksi?

Indeksisijoittaminen on tosi tylsää ja osakepoiminta hirmu vaikeaa. Molempia olen joskus kokeillut – vaihtelevalla menestyksellä. Jos joku vielä uskoo tehokkaiden markkinoiden hypoteesiin, niin sijoituskäyttäytymiseni kaikessa epärationaalisuudessaan on sille mainio vastaesimerkki. 

Varapuheenjohtaja ja hyvinvointivastaava (Emma Meriläinen):

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Emma, ja yritän valmistua kandiksi tänä vuonna. Suurimmaksi osaksi ajastani en taida tehdä mitään akateemista uraani edistävää, mutta muuta mukavaa päiviin mahtuu sen tilalle. Hallituksessa päämääräni on auttaa ylläpitämään, sekä siirtämään KTTO:n perinteitä eteenpäin koronasta huolimatta. 

Mitä Tylypahkan tupaa KTTO eniten vastaa?Miksi? 

Vaikka J.K. Rowlingin kirjoissa tämän tuvan jäsenistä annetaan melko ikävä kuva, kyllä KTTO mielestäni olisi Luihuinen. Osaaminen, kunnianhimo, päättäväisyys ja kekseliäisyys ovat muun muassa luihuisten arvostamia ja heiltä löytyviä piirteitä. Myös halu tehdä suuria tekoja ja jättää oma jälkensä maailmaan määrittää niin luihuisia kuin luultavasti suurta osaa kttolaisistakin. Kuunnellessa KTTO:n opiskelijoita ja heidän haaveitaan, sekä alumnien urapolkuja ja aikaansaannoksia tarkastellessa, ei mielestäni ole epäselvyyttä, että KTTO ilmentää selkeää luihuishenkeä.

Paras oppimiskokemus tai paras opiskelijakokemus?

Paras opiskelijakokemukseni on Kyykän MM-kisat ja tähän mennessä ainoa opiskelijavappuni. Parhaita oppimiskokemuksia taas olen kokenut Kumpulan Exactumin 3. kerroksessa, ohjaajien auttaessa niin differentiaalilaskennan kuin mikron tehtävien ratkaisujen löytämisessä.

Taloudenhoitaja (Amanda Luoma):

Kuka olet ja mitä teet?

Moikka! Oon Amanda, toisen vuoden kansislainen. Opiskelun lisäksi mulla on tapana potkia palloa tolppien väliin sekä käydä avantouinilla. Lisäksi mun sydäntä lähellä on kaverit, koirat ja Harry Potter.

Ktto voittaa lotossa. Miten hyödynnät uudet varat?

Teetätän Kuppalaan jallujohtoverkoston. Jallua suoraan hanasta! Tai voisihan sitä vaikka investoida Ktto:n ihka omiin tiloihin.

Paras oppimiskokemus tai paras opiskelijakokemus?

Ehdottomasti se, kun sai Okolta positiivista palautetta! Sillä ne analyysit jaksettiin. Kiitosta annettava myös kaikille sitseille, joille tähän mennessä on päässyt osallistumaan.

Yrityssuhdevastaava 1 (Lauri Ala-Mursula):

Kuka olet  ja mitä teet?

Hei, olen Lauri ja edustan KTTO:n alati kasvavaa Oulu-kiintiötä. Fuksi. Teen KTTO:ssa yrityssuhteita, muualla koulua, perinteistä hiihtoa, juoksua, kirjojen lukemista ja musiikkijuttuja parhaani mukaan. Jos sulla on hyvää kirjaa, albumia tai podcastia suositella, niin vanhaa sanontaa lainaten: jaettu ilo on utiliteetin maksimoiva ilo!

KTTO ry. on voittoa tavoittelematon järjestö. Onko tämä todella se signaali, jonka haluamme lähettää potentiaalisille työnantajille?

Toki! Potentiaaliset työnantajat riemastuvat entisestään kuullessaan KTTO:laisten tekevän voittoa jopa silloin, kun eivät sitä erikseen tavoittele.

Epärationaalisin käyttäytymisesi?

Oli helteinen kesäpäivä ja olin lähdössä Oulusta Helsinkiin. Viisitoista minuuttia ennen kaukojunan lähtöä menin suihkuun, jotta voisin matkustaa suihkunraikkaana. Seitsemän minuuttia ennen junan lähtöä minun oli iso laukku selässäni juostava kuin Usain Bolt konsanaan ehtiäkseni junaan. Kaksi minuuttia ennen junan lähtöä istahdin vaunun penkille, hiestä märkänä. Se siitä raikkaudesta!

Yrityssuhdevastaava 2 (Aapo Rouvari):

Kuka olet ja mitä teet?

Hei, olen Aapo! Mitä teen? Pääasiassa derivoin, vapaa-ajalla myös ajoittain derivoin. Kerran olen integroinut.

Kapitaalin 2019/2 julkaisussa Pääomainen esitteli tulenarkoja teorioita HY:n ekonomistien työllistymisestä. Kuinka kommentoit väitteitä?

En ole yksi uskomaan salaliittoteorioihin. Tämä sanottuna Pääomaisen teoria ekonomistien työllistymiseen liittyen kuitenkin vaikuttaa vankalta. Laitan tämän uskottavuudessaan Paul McCartneyn kuoleman (lähes varmasti totta) ja reptiliaaniteorian (ehdottomasti totta) väliin.

Kuinka monta Olli Rehnin teosta omistat?

Nolla. Tämä ei toki suinkaan johdu Rehnin keskustalaisuudesta. Omistanhan minä koko Paavo Väyrysen kirjallisen tuotannon. Uskon että kärsimys pienissä määrin tekee hyvää ihmisluonteelle: aamuisin käyn kylmässä suihkussa – iltaisin luen Paavon kirjoja.

Opintosihteeri 1 (Venla Sainio):

Kuka olet ja mitä teet?
Mie olen Venla, ja käytän aikani lähinnä teen juomiseen ja kaiken muun paitsi kurssikirjojen lukemiseen. Jossain välissä yritän saada kanditutkinnon valmiiksi. KTTO:n hallituksessa toimin nyt toista vuotta opintosihteerinä, eli pyrin yhdessä toisen opintosihteerin Sakarin kanssa pitämään yhteyttä taloustieteen opetushenkilökuntaan ja muutenkin toteuttamaan opintoihin liittyvää edunvalvontaa. Tule nykäisemään hihasta (tai laita sähköpostia, tai twitter-DM), jos havaitset opinnoissa jotain ongelmakohtia!

Kandiohjelma soveltuisi paremmin matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan kuin valtiotieteelliseen? Kyllä/Ei. Miksi? 

Ei. Vaikka lähes puolet ohjelman pakollisista kursseista onkin matematiikkaa tai tilastotiedettä, taloustiede on pohjimmiltaan yhteiskuntatiede, joten se ei todennäköisesti löytäisi paikkaansa Kumpulasta. 

Stockpicking vai indeksi?
Indeksirahastot matalilla kuukausikuluilla sopivat tällä hetkellä omaan sijoitusfilosofiaani parhaiten.

Opintosihteeri 2 (Sakari Karisto):

Kuka olet ja mitä teet?

Olen KTTO:n ylimääräinen opintosihteeri, ja poimin muruja lattialta, mitä niitä pöydältä putoilee. Runoilen, mutten ole koskaan kirjoittanut runoja. Tapan aikaa sarjamurhaajien kanssa, kyyditsen taksikuskina kansanedustajia ja joskus käyn saunassa. 

Helsingin Yliopisto on huippuyliopisto?

Joskus. 

Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?

Rahameditaatiosta Maria Nordinin kanssa. 

Viestintä- ja webvastaava (Noora Pumpanen):

Kuka olet ja  mitä teet?

Olen Noora, toisen vuoden kansislainen ja tämän vuoden viestintävastaava. Käytän mielelläni aikaa opintojeni suunnitteluun (toteutukseen en ota kantaa). Tämän lisäksi tykkään juoksennella ympäri Helsinkiä ja uida kylmissä vesissä aina tilaisuuden tullen.

Viestintä epäonnistuu aina. Missä aiot onnistua?

Pitää paikkansa. Väitän kuitenkin, että epäonnistumisten ja onnistumisten välillä on positiivinen lineaarinen riippuvuus! Lyhyen käpistelymenneisyyteni ja WordPressiä kohtaan tuntemani viha-rakkaussuhteen vuoksi olen päättänyt onnistua tänä vuonna ainakin nettisivujen ajan tasalle saattamisessa.

Bitcoin noudattaa secp256k1-ECDSA-standardia. Mitä riskejä näet siinä, että näin suuri omaisuus on NSA:n kehittämän salausmenetelmän varassa?

Vaikea sanoa. Jos haluaa välttää riskejä (ja tiedustelupalveluja) niin voi toki sitoa omaisuutensa johonkin muualle. Markkinoilta saattaa jopa löytyä jokin bitcoinia matalariskisempi sijoituskohde.

Vuosijuhlavastaava (Cesilia Kivelä)

Kuka olet?

Hei, olen Cesilia ja opiskelen toista vuotta taloustiedettä. 

Mitä teet? Suurin tavoitteesi tälle vuodelle KTTO:n hallituksessa?

Toimin tämän vuoden hallituksessa alumni- ja vuosijuhlavastaavana. Suurin tavoitteeni vuodelle 2021 on vuosijuhlien järjestäminen vastuullisesti ja koronatilanne huomioiden. 

Suosikki tieteentekijäsi/taloustietelijä?

Yanis Varoufakis.

Kulttuurivastaava (Anna Leskinen)

Kuka olet?

Moi! Oon Anna ja oon ensimmäisen vuoden opiskelija. Muutin Oulusta Helsinkiin ja oon kotiutunu tänne kivasti. 

Mitä teet?

Toimin KTTO:ssa kulttuurivastaavana ja tavoitteeni on tälle vuodelle päästä järjestämään edes yksi opiskelijatapahtuma. Vapaa-ajallani kuvaan tiktokkeja kämppikseni kanssa ja harkitsen vakavasti taloustiede tiktokkien tekemistä.

Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?

Kirjoittaisin todennäköisesti kesästäni pariisilaisen alkoholisoituneen asekeräilijäpapan kellarissa. Kellarissa asui mun lisäksi fretti, kolme kanaa ja kani. Kirjan kantava teema olisi odottamattomat ystävyyssuhteet.

Sihteeri (Janella Lehtinen)

Kuka olet?

Heei! Oon Janella ja oon toisen vuoden opiskelija. 

Mitä teet? Suurin tavoitteesi tälle vuodelle KTTO:n hallituksessa?

Hallituksessa toimin sihteerinä ja vapaa-ajalla oon oman elämäni Masterchef. Hartain toiveeni ja tavoitteeni olisi se, että päästäisiin edes yksi tapahtuma tämän vuoden aikana järjestämään. 

Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi?

Kirjoittaisin kirjan nimeltä “Muistiinpanojen ABC”. Oon häpeilemättömän ylpeä omista luentomuistiinpanoista ja uskon, että moni hyötyisi jos jakaisin taitojeni takana olevat salaisuudet. 

Yhdenvertaisuus-, ympäristö- ja tasa-arvovastaava, sisä- ja ulkosuhdevastaava (Väinö Tuovinen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuka olet?

Morjensta vaan pöytään, sehän ois Väinö tässä. Vaatimattomasti ja kylmänviileästi (ilman minkään luokan flexailua) kandivaiheen opiskelija, Espoon herttua ja tunnettu mm. häviöön johtavista shakkipeleistä ja muista gameista erinäisten suurpelureiden kanssa. Viimeisimpänä poikkeuksena sääntöön mun jenkkivaalibetsit taisi tosin kyllä osua kohdilleen – tosin vasta, kun kaikki äänet löyd… eikun siis laskettiin. Kyllä joskus se apinakin sen tikan siihen tauluun heittää!

Lempinimiehdotuksia: Vänski, Väiski, Vänä ja mitä niitä nyt onkaan. Oon aika liberaali lempinimien suhteen. Guruksikin tainnut joku joskus kutsua, eihän nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä.

Mitä teet? Suurin tavoitteesi tälle vuodelle KTTO:n hallituksessa?

Toimin KTTO:n ympäristö-, yhdenvertaisuus-, ulko- ja sisäsuhdevastaavana. Suurimpana tavoitteenani on aivan oman luokkansa systemaattisen yhdenvertaisuustyön käynnistäminen sekä kaikki Suomen taloustieteen ainejärjestöt yhteenkokoavan verkoston perustaminen. Hallituksen ulkopuolella kaikenlaista enemmän tai vähemmän coolia. Viime vuoden loppuun asti oman elämäni House of Cards -gameja, ja tänä vuonna nuo gamet näyttäisi vaihtuvan enemmänkin noihin Apprentice-skenen hommiin.

Kasuaalisti vetelen muumimukista mustikkamehua, koitan kahlata läpi kursseja ja ostan aina epärationaalisen kuluttajan tavoin enemmän kirjoja kuin jaksan lukea.

Paras oppimiskokemus tai paras opiskelijakokemus?

Jalluaaton jatkojen jatkot vuodelta x. Himaan aamulla kello 6. Töihin aamulla kello 8, vai miten se nyt menikään..? Ei ehkä sittenkään parhaalla tavalla paras, mutta ikimuistoisimmalla… yes!

Stockpicking vai indeksi?

Oma filosofiani on, että osakepoiminnassa menetettämäni tuotot ovat sen viihdearvon hinta. Sijoitan silti suoriin osakkeisiin, niin preferenssini varmaan tulivat semi selviksi. 😏

Vappuvastaava (Kerkko Sunell)

Kuka olet?

Moi, olen Kerkko ja oon nyt ensimmäistä vuotta vääntämässä täällä opistolla. Sekoilen tämän vuoden KTTO:n hallituksessa vappuvastaavan nimikkeellä. Kirjoitushetkellä on enää 1656 tuntia vappuaattoon!

Mitä teet? Suurin tavoitteesi tälle vuodelle KTTO:n hallituksessa?

Vapaa-ajalla suunnittelen vappupäivän piknikmenua ja katselen oikotiestä tavoittamattomissa olevia miljoona-asuntoja. Suurin tavoitteeni KTTO:n hallituksessa on oppia koko jäsenistö nimeltä ja löytää kaivopuistosta kotiin.

Epärationaalisin käyttäytymisesi?

Olen ottanut sijoitusvinkkejä jodelin stocks-kanavalta. No, eihän -86% ja +86% välillä ole kuin yhden merkin ero. 

Urheilu- ja kyykkävastaava (Julia Koistinen)

Kuka olet?

Heippa, oon Julia, kolmannen vuoden opiskelija ja toivottavasti kandi tän vuoden jälkeen!

Mitä teet? Suurin tavoitteesi tälle vuodelle KTTO:n hallituksessa?

Hallituksessa toimin tän vuoden kyykkä- ja urheiluvastaavana ja toivon, että tänä vuonna pääsis järjestämään hauskoi urheilutapahtumii, joita myös pääsis paikan päällä kokemaan. Sen lisäks haluan, että yhessä järkkäillään KTTO:lle kivoja juttuja, joihin kaikki voi helposti osallistua. Vapaa-ajalla treenaan kilpaurheilua, järkkään brunsseja kamujen kaa ja unelmoin matkustelusta!

Paras oppimiskokemus tai paras opiskelijakokemus?

Parhaita kokemuksia on kaikki ikimuistoiset tapahtumat, kuten vappu, sitsit ja karaokeillat opiskelukamujen kanssa. Parhaita oppimiskokemuksia on kaikki ne matikan ja taloustieteen laskarien älynväläykset, joita on tehny yhessä koululaisten kanssa!

Tapahtumavastaava (Saara Vainio)

Kuka olet?

Hei, olen toisen vuoden opiskelija Saara. Vapaa-ajalla kuuntelen vanhoja kasarihittejä ja kiertelen pääkaupunkiseudun kirpputoreja.

Mitä teet? Suurin tavoitteesi tälle vuodelle KTTO:n hallituksessa?

Olen tämän vuoden tapahtumavastaava. Vuoden suunnitelmana on keksiä hauskoja etätapahtumia sekä järjestää kaikki KTTO:n perinteiset tapahtumat koronatilanteen hellittäessä. Toivotaan, että päästään sitsaamaan mahdollisimman pian!

Paras oppimiskokemus tai paras opiskelijakokemus?

Parhaat muistot ovat ehdottomasti fuksivuoden jokaviikkoisista analyysiperjantaista, joissa suurin osa päivästä ikävä kyllä meni menneen viikon tapahtumista keskustelemiseen.

Jatka keskustelua: